به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، کایا کالاس، نخست وزیر استونی با اشاره به مشکلات داخلی کشورهای اروپایی در حوزه انرژی، گفت که تمایل اعضای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم علیه مسکو رو به کاهش گذاشته است.
کالاس در گفتوگو با این نشریه چاپ انگلیس گفت: اعمال تحریم (علیه روسیه) روز به روز دشوارتر میشود و حوزههای زیادی برای اعمال تحریم باقی نمانده است. مشکل اینجاست.
نخست وزیر استونی «جنگ فرسایشی» و «مشکلات داخلی» را دلیل تمایل رو به افول اروپاییها برای تحریم روسیه عنوان کرد.
آمریکا و اتحادیه اروپا از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در ماه فوریه، اقتصاد مسکو را با تحریم هدف گرفتهاند. در حالی که دور نخست تحریمها به طور متفقالقول به تأیید و تصویب آنها رسیده بود، به دلیل نقش محوری مسکو در عرضه نفت و گاز، محدودیتها برای خرید انرژی روسیه به نقطه اختلاف متحدان اروپایی تبدیل شده است.
استقبال از تحریمها علیه مسکو بدون در نظر گرفتن خسارات جانبی آن به اقتصاد اتحادیه اروپا و شهروندانش، بهای قبوض انرژی و تورم در این بلوک را به شکلی سرسامآور افزایش داده است.
کالاس گرچه اطمینان داده که «اکثریت مردم اروپا به این درک رسیدهاند که تورم شبیه یک جنگ مالیاتی است» و مدعی شده که «ما این هزینه را با یورو پرداخت میکنیم، در حالی که اوکراینیها با جانشان هزینه میدهند»، اعتراضات در اتریش، ایتالیا، فرانسه و جمهوری چک در واکنش به افزایش هزینه زندگی و آنچه منتقدان جنگ نیابتی ناتو نامیدهاند، سیر صعودی به خود گرفته و احتمالاً با ورود به فصل سرما شدت خواهد گرفت.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، «خودزنی اقتصادی» ناشی از اعمال تحریم علیه روسیه را قویاً نکوهش کرده و این در حالی است که زُلتان کواکس، وزیر امور خارجه این کشور، اقدامات تحریمی علیه روسیه را به «انداختن بمب اتم در اقتصاد مجارستان و همچنین اقتصاد اروپا» تشبیه کرده است.
بوداپست باتوجه به اینکه گاز مورد نیاز خود را از طریق خط لوله زمینی تأمین میکند، موفق شده تا در تازهترین بسته تحریمی اروپا علیه مسکو، معافیتهایی را برای خود لحاظ کند، هرچند پس از خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم یک و ۲، بسیاری از کشورهای اروپایی، دیگر قادر به دریافت گاز از طریق خطوط لوله زیر دریایی نیستند.
در بین کشورهای اروپایی، استونی در ما جولای، بالاترین میزان افزایش قیمت انرژی را ثبت کرد. البته این موضوع، اشتیاق سران این کشور را به جنگ اوکراین کاهش نداد. استونی از ماه آگوست و به نسبت سرانه تولید ناخالص داخلی، تجهیزات نظامی بیشتری نسبت به سایر کشورهای عضو ناتو به کییف ارسال کرده است.
بر اساس آمار و ارقام، کییف از آغاز سال ۲۰۲۲، بیش از ۸۰ میلیارد یورو کمک خارجی دریافت کرده است.
نظر شما